logo

Eerste Hulp

In deze cursus wordt u getraind in het beoordelen en behandelen van slachtoffers volgens de geldende EHBO richtlijnen. U krijgt 'Levensreddende handelingen' aangeleerd waardoor u bijvoorbeeld slachtoffers met shock, (brand)wonden en botbreuken/ontwrichtingen kunt helpen en begeleiden. Naast de benodigde theorie worden de vaardigheden geoefend en getraind op elkaar. 

Inhoud
De cursus is opgebouwd uit twee delen. Te weten:

 • Het lichaam als verschijningsvorm (eenvoudige uitleg over anatomie en fysiologie van de mens)
 • Eerste Hulp (EHBO)

Bij het onderdeel Eerste Hulp doorloopt men een aantal modules/hoofdstukken. Elk onderdeel wordt na een theoretische onderbouwing in de praktijk uitgevoerd totdat de competentie door de deelnemers behaald is. Er wordt gewerkt met echt verband- en spalkmateriaal zodat u feeling krijgt met de betreffende situatie. Onderstaande onderdelen worden behandeld in deze cursus:

 • Beoordelen van een slachtoffer
 • Shock
 • Bloedingen
 • Wonden
 • Brandwonden
 • Breuken en ontwrichtingen
 • Vergiftiging
 • Oogletsel
 • Specifieke ziektebeelden (waaronder: epilepsie en diabetes)
 • Cursusduur

De cursusduur is inclusief de module 'het lichaam als verschijningsvorm' gemiddeld 8 uur (2 dagdelen). De cursusduur zonder de module 'het lichaam als verschijningsduur' is gemiddeld 4 uur (1 dagdeel). De laatstgenoemde variant is ook goed te combineren met een cursus reanimatie BLS (Basic Life Support). Hierdoor krijgt de deelnemer een brede scholing in de eerste opvang van een slachtoffer.

Doelgroep
Uiteraard is de cursus Eerste hulp geschikt voor ieder die behoefte heeft om een slachtoffer in nood te helpen. Edoch proberen wij ons bij de scholing vooral te richten op de zorgprofessional die werkzaam is in een zorginstelling waar de doelgroep een beroep doet op haar kennis en kunde. Maar ook voor organisaties (zoals winkels, bedrijven, instellingen of verenigingen) kunnen wij de medewerkers of leden trainen in Eerste hulp. De cursus wordt ook aangeboden bij paramedici (in opleiding) en huisartsenposten (voor assistenten en chauffeurs).

Toelatingseisen
Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Wél adviseren wij u deze cursus te combineren met een (herhalings)cursus reanimeren (Basic Life Support).

Toetsing
Alle onderdelen worden op basis van competentie getoetst. Hiermee wordt bedoeld dat de instructeur na voldoende training, iedere deelnemer zal vragen de vaardigheid voor te doen en te vragen naar motivatie hierachter.

Cursusbescheiden
U ontvangt 4 - 6 weken voor aanvang van de cursus het cursusboek 'Eerste Hulp', uitgegeven door ons eigen trainingsbureau.   

Certificaat
U ontvangt een certificaat voor alle behaalde competenties die u zowel op theorie als op skillstraining met goed gevolg heeft afgesloten.

corner left-topcorner right-top
Kiezen voor Scholing

is kiezen voor Kwaliteit
corner left-bottomcorner right-bottom

Neem contact met ons op

 
Reanimatie Trainingsbureau Asystolie
2e Weteringsewal 9
6661 NC ELST

Tel: 06-53766836
E-mail: info@reanimeren.com

Rabobank Oost Betuwe
Rekening nummer: NL64RABO0157747093

BTW
BTW nummer: NL164883666.B01

Handelsregister Centraal Gelderland
Registratie nummer: 51008912

Isolde Voorthuijsen
CCU/EHH verpleegkundige Rijnstate
Instructeur: BLS/AED, PBLS, ILS, ALS (provider)
 
Jolanda Britstra
IC/CCU/ verkoeververpleegkundige Alysis
Instructeur: BLS/AED, PBLS, ALS
 
Erik Goorman
CCU/SEH verpleegkundige Radboud UMCN
Instructeur: BLS/AED, ILS