logo

Richtlijnen & Protocollen

richtlijnenVrijwel alle medische handelingen zijn vastgelegd in protocollen. Protocollen zijn afspraken die door medici zijn opgesteld. De hieruit vloeiende werkinstructies  zijn opgesteld in richtlijnen waarnaar een hulpverlener dient te handelen. Indien hulpverleners voor een bepaalde situatie komen te staan wordt van hen verwacht dat zij handelen volgends de richtlijnen die behoren bij het betreffende protocol.

Basic Life Support/ AED
De richtlijnen behorende bij 'Basale Reanimatie van Volwassenen' zijn gebaseerd op de uitgave van de 'Guidelines from the European Resuscitation Council' en de reanimatierichtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad. In grote lijnen zijn deze richtlijnen t.o.v. de vorige richtlijnen op twee punten veranderd. De hulpverleners geven meer borstcompressies en de hulpverlening is vereenvoudigd, waardoor men makkelijker leert en onthoud hoe men moet reanimeren.  

Klik hier voor de toelichting op "Basic Life Support"


Pediatric Basic Life Support
De richtlijnen behorende bij 'Basale Reanimatie van Kinderen' zijn gebaseerd op de uitgave van de 'Guidelines from the European Resuscitation Council' en de reanimatierichtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad. Deze richtlijnen komen voort uit recent onderzoek en anderzijds om de hulpverlening te vereenvoudigen wat het leer- en herinneringsproces vergemakkelijkt.

Klik hier voor de toelichting op "Pediatric Basic Life Support"

Neem contact met ons op

 
Reanimatie Trainingsbureau Asystolie
2e Weteringsewal 9
6661 NC ELST

Tel: 06-53766836
E-mail: info@reanimeren.com

Rabobank Oost Betuwe
Rekening nummer: NL64RABO0157747093

BTW
BTW nummer: NL164883666.B01

Handelsregister Centraal Gelderland
Registratie nummer: 51008912

Isolde Voorthuijsen
CCU/EHH verpleegkundige Rijnstate
Instructeur: BLS/AED, PBLS, ILS, ALS (provider)
 
Jolanda Britstra
IC/CCU/ verkoeververpleegkundige Alysis
Instructeur: BLS/AED, PBLS, ALS
 
Erik Goorman
CCU/SEH verpleegkundige Radboud UMCN
Instructeur: BLS/AED, ILS